Рецидивист е задържан в резултат на проведени бързи действия на криминалисти на ОДМВР-Монтана

Рецидивист е задържан в резултат на проведени бързи действия на криминалисти на ОДМВР-Монтана

За 10 лева и чифт златни обеци той нападнал, бил жестоко и изнасилил 73-годишна жена

След предприети светкавични действия, криминалисти на ОДМВР-Монтана задържаха опасен рецидивист. Вчера към 16.30 часа близка на 73-годишна жителка на с. Сумер позвънила на тел. 166 . Тя обяснила, че заварила в дома й възрастната жена в безпомощно състояние. Веднага на място бил изпратен полицейски екип, който успял да събере първоначална информация от все още уплашената жертва. Тя обяснила, че била изненадана от непознат млад мъж докато излизала от мазето на къщата си. Той се бил настанил на пейка в коридора и докато жената се окопити, неканеният гост настоятелно я попитал за мястото, където държи парите си. Не приел отговорът, че няма скътани левове, нападнал я, бил я жестоко, после я хвърлил на леглото и след като я изнасилил грабнал портмонето й с 10 лева в него, изтръгнал златните й обеци от ушите и изчезнал.
Криминалистите действали по „горещи следи” и проведеното разследване бързо ги довело до криминално проявения и осъждан Б.Б./23г./ от същото село. В биографията си, освен криминални дейния,  той е записал вече и две присъди – едната от които за средна телесна повреда, е излежавал в рамките на две години и 11 месеца в затвора във Враца. Бил освободен оттам през април т.г., а през юли срещу него е влязла в сила и втора присъда – пробация за 6 месеца. Присъдата е била наложена заради образувано срещу него досъдебно производство за бягство от затвора.
Б.Б. е задържан за 24 часа, предстои искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража”. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 152 ал. 1, т. 2 от НК. Работата по документирането на извършеното от него престъпление продължава.