Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и естонският му колега Марко Померантс подписаха Споразумение за сътрудничество

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и естонският му колега Марко Померантс подписаха Споразумение за сътрудничество

Документът беше подписан в рамките на официалното посещение на българския вътрешен министър в Естония

Споразумението за сътрудничество между вътрешните министерства на България и Естония дава възможност за практическо усилване и укрепване на полицейското взаимодействие между двете държави. Засилването на информационния обмен, борбата със заплахите срещу обществения ред и сигурността и създаването на смесени екипи за разследване са част от целите, записани в документа.
По време на срещата си вътрешният министър Цветан Цветанов и естонският му колега Марко Померантс са обсъдили въпроси, свързани с трансграничната и организираната престъпност, както и механизмите, чрез които двете страни могат да противодействат.
Двамата министри са отделили специално внимание на още две теми:   присъединяването на България към Шенген и предстоящото въвеждане на еврото в Естония. В контекста на разговора са дискутирани и мерките, които могат да се предприемат, за да се предотврати производството и разпространението на фалшиви банкноти.
В рамките на визитата предстои среща на министър Цветанов с премиера на Естония Андрус Ансип.