Полицията в Стара Загора работи по изясняването на инцидент с 63-годишен жител на Казанлък

Полицията в Стара Загора работи по изясняването на инцидент с 63-годишен жител на Казанлък

Около 21.40 часа снощи в Районно управление “Полиция” - Казанлък е получено съобщение, че в близост до с. Енина горят два леки автомобила. При извършената проверка на място, в овощна градина югоизточно от селото са открити двете опожарени коли – “Хонда” и “Фолксваген Пасат”. Проверка установила, че регистрационният номер на “Фолксваген”-а отговаря на лек автомобил “Мазда 121”, обявен за общодържавно издирване на 6 ноември, а самият автомобил  е собственост на мъж от Първомай и е обявен за издирване като откраднат на 22 октомври.
Вторият автомобил “Хонда” е собственост на 63-годишен казанлъчанин, който незабавно бил потърсен от органите на реда за изясняване на случая. Близките на мъжа заявили, че не са го чували от 17 часа вчера.
Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия. В резултат около 10 часа тази сутрин криминалистите открили собственика на “Хонда”-та в безпомощно състояние в вилата му в с. Средно изворово. При проведената беседа, потърпевшият заявил, че около 20.10 часа предната вечер двама неизвестни с маски на главите са проникнали в къщата му  в с. Енина и след употреба на сила и заплаха с огнестрелно оръжие, го привели в безпомощно състояние. Качили го принудително в личния му автомобил и го отвели в собствената му вила в с. Средно изворово. Там го завързали и му отнели ключове за златарско ателие в гр. Казанлък, след което отпътували.
Към момента не е констатирано проникване в златарското ателие. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Времето