Двамата варненски измамници, задържани миналата седмица, са подведени и за 9 подадени фалшиви сигнала за взривни устройства

Двамата варненски измамници, задържани миналата седмица, са подведени и за 9 подадени фалшиви сигнала за взривни устройства

Бизнес дамата Р.Я./37г./ и съучастникът й Б.Ю./ 23 г/ ще отговарят и за серия злоумишлени телефонни заплахи. След задържането им на 5 ноември, двамата варненци бяха подведени под наказателна отговорност за извършени престъпления против правосъдието. В хода на проведените допълнителни оперативни действия криминалистите установили, че за периода от януари 2009 до юли 2010 година варненците са автори и на девет сигнала за поставени взривни устройства. За всички тях са били образувани досъдебни производства. По-късно били обединени в едно по описа на ОД МВР – Варна, водено срещу неизвестен за извършени множество престъпления срещу личността и собствеността на бизнес дамата.
Извършени са обиски, претърсвания и други следствени действия, при които са иззети множество веществени доказателства. Провеждани са и разпити на Р.Я..
На двамата са повдигнати обвинения по чл. 321, ал. 6 и чл. 286, ал. 1 от НК, а на Р.Я. и по чл. 360 и чл. 290 от НК. Наложени им са мерки за неотклонение “парична гаранция”.

Водещи новини

Времето