Международни екипи ще бдят за сигурността по време на второто издание на Балканските музикални награди 2011

Международни екипи ще бдят за сигурността по време на второто издание на Балканските музикални награди 2011

На работна среща в ГД „Охранителна полиция” служителите на реда бяха запознати с действията по охрана на масови събития в България

По покана на главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, от 3 до 5 юни на посещение в България са полицейски служители от Гърция, Румъния, Сърбия и Турция. Те ще присъстват на провеждащите се днес в София "Балкански музикални награди 2011”. Полицаите ще подпомагат българските си колеги при обезпечаване сигурността и обществения ред по време на събитието, на което за втора поредна година домакин е столицата ни.
По-рано днес полицейските служители участваха в работна среща, организирана от ГД „Охранителна полиция” и СДВР. По време на разговорите чуждестранните полицейски служители бяха запознати с дейността на главната дирекция по планирането на охраната и обезпечаване на обществения ред при провеждане на масови събития в България.
Експерти от СДВР представиха цялостната организация на полицейските сили при провеждането на „Балкански музикални награди 2011” на пл. „Александър I”.
Представителите на четирите балкански полиции се обединиха около идеята тези срещи да се превърнат в традиционни. Това ще допринесе за подобряване на сътрудничеството и обмяната на положителен опит между полицейските структури на държавите от региона. Като добър пример в тази насока бяха посочени смесените полицейски патрули с Румъния и Гърция по опазване на обществения ред в пограничните райони и в курортните комплекси.