Продължава обучението по пожарна безопасност на децата от столичните детски градини

Продължава обучението по пожарна безопасност на децата от столичните детски градини

На 9-и и 10-и юни в театър „Ариел” 100 малчугани от софийските квартали „Люлин” и „Красна поляна” ще научат основните правила за безопасно поведение при пожар

Вече трети ден артисти от театър „ПАН” заедно с деца от софийски детски градини учат песничката „100 и колко? 100 и колко? – 112 при пожар, запомни добре!!!”. С много занимателни игри и състезания малчуганите научават най-важните правила за пожарна безопасност - кои са опасните предмети и уреди, кой е най-близкият път за спасение от огъня, какво да кажат по телефона когато има пожар и за какво служат на пожарникарите каската и колана. За втора поредна година вече познатите на децата герои - Глупи и Пипо, им помагат да вземат правилните решения при критична ситуация.
Развлекателното театрално шоу „С огъня игра не бива” е подарък за най-малките от столичните пожарникари. Обучението се реализира съгласно договор между Столичната община и Спортния клуб по пожароприложен спорт „Огнеборец - София”. Тази година в инициативата участват деца от рисковите социални групи в столицата. За първите два дни пожарните правила научиха над 100 деца от детски градини от софийските квартали „Обеля” и „Малашевци”. На 9-и и 10-и юни още 100 деца от районите „Люлин” и „Красна поляна” ще получат своето първоначално обучение по пожарна безопасност.