Стартират ХІІ-те републикански състезания на МПО „Млад огнеборец”

Стартират ХІІ-те републикански състезания на МПО „Млад огнеборец”

Близо 300 млади огнеборци ще мерят сили на 10-и и 11-и юни в курорта „Албена”. Надпреварата ще бъде и лагер-сбор на националния отбор на младежите, които ще представят страната ни на международните състезания през юли т.г. в Словения; откриването е от 10 часа на 10 юни

За поредна година к.к. „Албена” ще бъде домакин на републиканските състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. В надпреварата ще участват 28-те отбора-победители от всички области в страната и по традиция тя ще протече в две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”.
В правилата за състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който, на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт. Тазгодишната надпревара е и лагер сбор на националния ни отбор, които ще участват в състезанията през юли т.г. в Словения.
Откриването на състезанията ще се състои на площадката пред хотел „Добруджа” на к.к. „Албена” на 10 юни от 10 часа. Половин час по-късно на стадиона младежката надпревара ще започне с дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”. През втория състезателен ден от 10 часа младежите ще мерят сили в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия”. Надпреварата ще бъде закрита в 16 часа на площадката пред хотел „Добруджа” в курорта.
Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”, Министерството на образованието, младежта, науката и Министерството на физическото възпитание и спорта и Националният дворец на децата. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Времето