Намерени са телата на двамата обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев

Намерени са телата на двамата обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев

При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК-профила.

В края на май гражданин подал сигнал в столичното Осмо РУП, че в района на с. Железница открил обувка и човешки кости. Веднага на мястото е извършен оглед. Организирано е и цялостно претърсване в голям периметър. В хода му са открити още останки, предадени в Катедрата по съдебна медицина. Установени са данни за насилствена смърт. Според вида на намерените части от два човешки скелета би могло да се предположи, че смъртта е настъпила преди около година и половина.
Извършена е съпоставка на биологичен материал. При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК-профила. При второто има съвпадение с вещи и предмети, иззети от обитаваното от него жилище. До средата на следващата седмица и този профил ще бъде изчистен окончателно.
Приключените до момента експертизи сочат, че останките са на безследно изчезналите Владимир Филев и Георги Георгиев. Двамата са привлечени като обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 в Шумен. За Филев и Георгиев са издадени и европейски заповеди за арест.  Последната информация за тях е подадена от турист, който разпознал снимките им и си спомнил, че ги е виждал в близост до хижа „Вада” в Рила. Според данните до този момент там те били заведени от В.К. и Я.П., обвиняеми по делото „Килърите”.

 

Времето