Група, занимавала се с трафик на жени, е задържана в Стара Загора

Група, занимавала се с трафик на жени, е задържана в Стара Загора

Разследването на антимафиотите е продължило няколко месеца

В спецакцията, проведена под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, са участвали служители на сектор “Борба с организираната престъпност, Окръжен следствен отдел и ОДМВР – Стара Загора. Операцията е реализирана след няколко месечно наблюдение и разследване на престъпната дейност на групата- време през което били събрани данни за петима български граждани, осъществявали трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за Чехия, Германия, Австрия и Франция.
С постановление на прокуратурата за 72 часа са задържани са М.Х. /45г./ от Стара Загора – вече осъждан за същите престъпления и 35-годишната му съгражданка Т.С., която контролирала трафикираните жени. Сред задържаните при полицейската операция са и осъжданият за други престъпления И.Х. /47г./ от с. Калитиново,  както и 31-годишният К.С. от Стара Загора. На четиримата е повдигнато обвинение по чл. 159б от НК. Предстои да бъде привлечен като обвиняем по същия член от НК и Ю.А. /40г./ от Стара Загора, който в момента изтърпява наказание за лишаване от свобода също за трафик на хора.
Установено е, че в различни периоди от време от 2003 г. до 2010 г. те набирали жени от бедни семейства в Старозагорско. С обещание за добри доходи те ги извеждали от страната и ги предлагали на клиенти в Чехия, германия, Австрия и Франция. След това прибирали по-голямата част от приходите на момичетата под предлог, че ще осигурят жилища за семействата им. До момента са установени 7 от жертвите на трафикантите.
Образувано е следствено дело. Работата по документиране престъпната дейност на групата продължава.

 

Водещи новини

Времето