С дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” започна оспорваната надпревара между отрядите, участващи на XII-те републикански състезания "Млад огнеборец"

С дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” започна оспорваната надпревара между отрядите, участващи на XII-те републикански състезания "Млад огнеборец"

Днес победата взеха троянските учениците от ОУ “Иван Хаджийски”

С вдигането на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бяха открити ХII-те републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Съорганизатори на инициативата са ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, министерствата на образованието, младежта и науката, на физическото възпитание и спорта и Националният дворец на децата, активно подкрепяни от Българската федерация по пожароприложен спорт.
Старши комисар Асен Игнатов, зам.-директор на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” приветства младите огнеборци от 28-те отряда и им пожела успех в надпреварата. Той им благодари за проведените от тях обществено–полезни акции през пролетната ваканцията, с която движението отбеляза Международната година на доброволчеството.
Поздравителни адреси до младите огнеборци изпратиха министрите Цветан Цветанов, Сергей Игнатов и Свилен Нейков, председателя на БЧК Христо Григоров, председателя на фондация „Ангели от Лим”.
Надпреварата между младите огнеборци започна със старт в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”. Днес победата взеха троянските учениците от ОУ “Иван Хаджийски”. Второто място завоюваха младежите от СОУ „Цанко Церковски” от гр. Полски Тръмбеш, а трети останаха представителите на СОУ „Никола Вапцаров” от гр. Айтос.  С шансове за медали в комплексното класиране са и отборите на областите София, Търговище, Видин, Хасково и Пазарджик.
На откриването на състезанията присъстваха директорът на Националния дворец на децата Татяна Досева, директорът на дирекция „Мениджмънт на бедствията” към Българския червен кръст Ясен Сливенски, д-р Артюн Еринизов – директор на Областния съвет на БЧК – Добрич, началници на ОУПБЗН и РСПБЗН.

Водещи новини

Времето