Пожарът в промишлената зона на Варна е потушен към 1. 30 часа

Пожарът в промишлената зона на Варна е потушен към 1. 30 часа

Няма пострадали хора

Към 01.30 часа тази нощ пожарът в западната промишлена зона на Варна  е бил потушен от екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. В гасенето са се включили  екипи от Варна, Добрич, Провадия и Шумен. Вследствие на пожара над западната промишлена зона на Варна се е носел гъст черен дим, но няма данни за обгазяване на района. Сигналът е бил подаден в 22.30 часа снощи за пламнал огън в склад /бившата „Търговия на едро”/. В него е имало различни материали и готова продукция. Площта на пожара е  около 2 декара. Районът е бил отцепен от полицията. Наложило  се е ВиК Варна да увеличи мощността на водата. През нощта дружеството е осигурило водоноски, които да спомогнат за потушаването на пламъците. Изпратени са били екипи с апаратура за измервания на въздуха.
Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е поел лично ръководството на операцията по гасенето. Формиран е щаб с представители на местната власт и различни регионални структури. На мястото на пожара са работили девет противопожарни автомобила. В района са били отстранявани автомобили, за да не бъдат засегнати от огъня. Складът е съхранявал материали на различни фирми – алуминиева и пластмасова дограма и варели с масло. Усилията на пожарникарите са били насочени да се запази източния склад, който се намира в съседство, както и останалите два склада. По настояване на щаба токът  е бил спрян, защото в близост до северната страна на склада минава 20 киловолта напрежение. 
Няма пострадали при инцидента. От проведените измервания не са отчетени опасни концентрации във въздуха в района на инцидента.

На място все още има екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в случай, че се възобнови огънят. Продължава работата на полицията по случая за установяване на причините, довели до избухването на пожара.