В Плевен грабители бяха задържани за броени часове

В Плевен грабители бяха задържани за броени часове

През нощта те нападнали два обекта с цел грабеж

Въоръжени нападения с цел грабеж в плевенския квартал «Сторгозия» бяха разкрити за часове. В 23:37 часа снощи в СОД – МВР - Плевен е получен сигнал за въоръжен грабеж на бензиностаниця на ул.«Цар Самуил». Незабавно са изпратени четири полицейски автопатрула и са предприети оперативни действия. Служителката на бензиностанцията обяснила, че маскиран мъж е извадил револвер, с който стрелял във въздуха, после отнел оборота от 186 лева и побягнал към жилищен блок наблизо.
След нападението жената натиснала паник–бутона и съобщила за престъплението. Полицаи незабавно са започнали разследване. В 3:40 часа днес полицията е получила друг сигнал за въоръжено нападение от трима на денонощен павилион в същия квартал. Мъжете били маскирани. Един от грабителите произвел изстрел с огнестрелно оръжие срещу продавача, но 21-годишният служител успял да окаже съпротива и избутал от вратата единия нападател. Грабители изчезнали в квартала, но при опита за грабеж 21-годишният е получил обгаряне на левия крак. Оказана му е лекарска помощ в Плеивенската болница и е освободен, без опасност за живота.
Полицаите започнали огледи, разпити и иззели и следиг. Разследването завело служителите на реда до извършителите. Установено е, че първото престъпление е извършено от 22-годишен плевенчанин, с криминална регистрация за кражба. Във второто нападение се включили 19-годишният му брат и 18-годишен техен приятел, също от Плевен. При претърсвания в домовете на младежите полицаите  открили маските, използвани при грабежите. Намерено е и оръжието – газов пистолет. Като веществени доказателства са иззети и други техни вещи. Проверка изяснила, че 19-годишният има две регистрации в полицията за блудство, осъждан е за изнасилване. 18-годишнитя им съучастник не е известенна органите на реда. Документирането на пръстъпната им дейност продължава. Извършителите са задържани.

Водещи новини

Времето