Наркоразпространители са задържани при операция „Борците”

Наркоразпространители са задържани при операция „Борците”

При проведената на територията на Благоевград спецакция е конфискуван канабис от много високо качество. 11 души остават в ареста за срок до 24 часа

Специализирана полицейска операция проведоха служители на сектор „Криминална полиция” към ОДМВР-Благоевград и районното управление в Петрич. При операция „Борците” е пресечена престъпната дейност на група, занимаваща се с разпространение на дрога. Реализацията е плод на продължила няколко месеца работа на криминалистите.
Вчера, на главен път Е-79, в района на Благоевград, след извършване на сделка със 750 г канабис, били задържани двама клиенти на дилърите - благоевградчаните В.Т. /27 г./ и С.В. /31 г./. По данни на експерти стойността на задържаното количество от наркотичното растение, което е с много добро качество, възлиза на около 30 000 лв. по пазарни цени. 
Същевременно, в с. Първомай претърсвания били извършени в имот на А.Я. /46 г./, вече осъждан за наркоразпространение. В двора на къщата криминалистите открили оранжерия за зеленчуци, в която били разхвърляни да се сушат стръкове канабис. Конфискувани са 82 кг суров канабис. Други 250 г сух канабис от високо качество били намерени при претърсване и в дома на 46-годишния мъж.
В районното управление в Петрич за срок до 24 часа са задържани 11 души, съпричастни към престъпната дейност на групата. Сред тях е и А.Я.
По случая е образувано досъдебно производство.
Работата на разследващите продължава под непосредственото наблюдение на Окръжна прокуратура - Благоевград.

Водещи новини

Времето