ГД ПБЗН работи по проект за реакция при извънредни ситуации в региона Гюргево - Русе

ГД ПБЗН работи по проект за реакция при извънредни ситуации в региона Гюргево - Русе

Покана за пресконференция -  утре от 11 часа в сградата на ОД МВР – Русе


Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, съвместно с румънската страна, работи по реализирането на международния проект „EOCES - Подобряване на оперативно-техническите възможности за реакция при извънредни ситуации в граничния регион Гюргево - Русе”. Нашата страна е водещ партньор. Проектът е с продължителност 21 месеца и се осъществява съвместно с Окръжния съвет в Гюргево
Проектът се финансира по Оперативната програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България за 2007-2013 година. Общата му допустима стойност е 5,843,603.20 евро.
Целта на дейностите, включени в проекта е насочена към повишаване ефикасността на действията на властите в еврорегиона  Русе - Гюргево при възникване на извънредни ситуации. Ще бъдат модернизирани пожарните аварийно-спасителни служби в региона и ще бъде осигурено съвременно оборудване на екипите. Предвижда се постигане на оперативна съвместимост на оборудването за пожарогасене и за аварийно-спасителни дейности. С реализирането на проекта ще се увеличи капацитета за прогнозиране, управление и за бърза намеса при различни по своя характер рискове.
Очакваме ви утре - 25 август, от 11 часа в сградата на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Русе.

Още за проекта „Подобряване на оперативно-техническите възможности за реакция при извънредни ситуации в граничния регион Гюргево-Русе” прочетете ТУК.

Водещи новини

Времето