21 годишен мъж е обвинен за убийството на 11 годишно дете в Шумен

21 годишен мъж е обвинен за убийството на 11 годишно дете в Шумен

Наложена му е мярка за неотклонение "Задържане под стража" от окръжния съд в града

21 годишният шуменец Х. С. е привлечен като обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 от НК за извършеното убийство на 11 годишно дете в град Шумен. По-рано през деня той беше задържан от служители на районното полицейско управление в града като основен заподозрян за тежкото престъпление. В последствие той е дал обяснения пред съдия от Окръжния съд в Шумен за извършеното деяние. Около 12:30 часа в градинка в централната част на град Шумен е открито част от острие на ножа, с който е извършено убийството. С определение на Окръжен съд Шумен на Х.С. е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
На извънреден брифинг проведен днес в РУП -Шумен окръжният прокурор Ася Петрова уточни, че първоначално обвиняемият мъж е дал противоречиви обяснения за конфликта, който е възникнал между него и малкото момче. Директорът на ОД на МВР Шумен, комисар Любомир Христов съобщи, че по сведения на патоанатомите са открити 8 прободно порезни наранявания в областта на шията на жертвата. Той допълни, че Х.С. и детето са поддържали приятелски отношения от приблизително месец.
11 годишното момче беше обявено за общодържавно издирване, след като на 5 септември около 00:25 часа в оперативната дежурна част на ОД на МВР Шумен е получен сигнал от център 112, че е в неизвестност. Тялото на детето беше открито вчера вечерта в недостроената сграда на “Търговския дом” в град Шумен.