Столичанка е задържана благодарение на бързата реакция на граждани

Столичанка е задържана благодарение на бързата реакция на граждани

След отвеждането й в столичното Първо РУП, криминалисти установили, че с измама дамата е ограбила възрастна жена.


Софиянката Т.Б. /60г./ е задържана днес преди обяд  на ул. „Шейново” от трима младежи, отзовали се на виковете на 82-годишна жена. Те съобщили в полицията и след секунди на място пристигнал екип, който отвел задържаната в столичното Първо РУП. Пред криминалистите възрастната разказала за срещата си с непознатата предния ден, когато Т.Б. я спряла на улицата, представила се за инкасатор от „Софийска вода” и поискала да види и засече водомерите в жилището й. Стопанката я пуснала и дори сложила на масата аператив, за да я почерпи. На изпращане гостенката поискала номера на домашния й телефон за връзка и двете се разделили по живо, по здраво.. Минути по-късно възрастната жена забелязала, че от входната врата липсвали ключовете, усъмнила се, но не се обадила в полицията – решила, че някъде ги е сложила, малко по-късно дори забравила за случката.
Вчера обаче мнимата инкасаторка напомнила за себе си с телефонно позвъняване – съобщила на възрастната жена, че е надплатила 80 лева за потребена вода, които може да получи, ако отиде в пощенския клон. Като чула хубавата новина 82-годишната веднага се отправила към близката поща и едва там разбрала, че „инкасаторката” я е излъгала. Веднага се сетила и за липсващите ключове, бързо се върнала вкъщи, където сварила открехната входната врата, от чантата й липсвали 100-те й лева, а когато изскочила на улицата съзряла скорошната си позната да тича и извикала за помощ.
До този момент Т.Б. няма криминалистически регистрации в полицията, тя ще остане в полицейския арест в рамките на 24 часа, а материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата. Продължава работата на криминалистите по установяване и на други извършени от нея престъпления на територията на столицата.

Водещи новини

Времето