Опит за кървава саморазправа бе предотвратен в село Катуница

Опит за кървава саморазправа бе предотвратен в село Катуница

Шестима са задържани в ареста за 24 часа

По първоначални данни недоволството на жители от Катуница ескалирало след инцидент, станал около 20 часа на ул. „Стадион”. 19-годишeн младеж бил прегазен от микробус „Форд” с неустановен водач, докато разхождал кучето си. Според очевидци автомобилът връхлетял върху момчето и го влачил няколко метра, после избягал в неизвестна посока. Пострадалият бил откаран в болница, където по-късно е починал.
Минути след разигралата се трагедия на местопроизшествието започнали да се струпват множество разгневени хора от селото. Афектираната тълпа успяла да преодолее полицейския кордон, навлязла в имота на К.Р. и започнала да унищожава имуществото му. Една от къщите в двора била запалена умишлено.
В хода на работата полицаите установили шофьорът - С.Й. /55г./, криминално проявен от Пловдив и микробусът, причинил пътния инцидент. Автомобилът е иззет, а водачът е обявен за издирване..
Задържани са шестима мъже – четирима, возели се във „Форд”-а, а другите двама от колата, блъснала двама мъже и ранила трима полицаи.
На мястото на инцидента е присъствал дежурен прокурор от окръжната прокуратура. Образувани са 4 досъдебни производства.
Действията по разследването продължават.

Ръководството на ОДМВР-Пловдив ще се срещне с жителите на с.Катуница.

Времето