Продължават засилените мерки на ГД "Гранична полиция” по пресичане на трафика на хора през границата

Продължават засилените мерки на ГД "Гранична полиция” по пресичане на трафика на хора през границата

Тази сутрин на ГКПП - Дунав мост за излизане от страната ни бил спрян за проверка микробус “Фолксваген”, управляван от 39-годишен български водач. В него пътували още трима – двама на 19 години и 51-годишен. Двамата младежи представили фалшиви лични карти, след разговор с тях, станало ясно, че са сирийски граждани. Те били задържани през април месец т.г. в района на Свиленград при незаконно преминаване на границата и настанени в Бусманци.
Лек автомобил „Мерцедес”, с германска регистрация бил спрян вчера сутринта при влизане в страната ни. Колата била шофирана от турски гражданин, и в нея пътували още трима – двама с постоянно пребиваване в Германия, и 27-годишен с разрешително за пребиваване в Германия. При извършената паспортната проверка било установено, че германското разрешение за пребиваване на един от пътниците е обявено за откраднато в Шенгенската информационна система - издирвано в Германия.
Вчера сутринта в 2.30 часа на ГКПП-Капитан Андреево бил спрян лек автомобил „Тойота”, с белгийска регистрация и управляван от 48-годишен белгийски гражданин. В колата пътували още четири жени и мъж, на възраст от 2 до 41 години. При извършената паспортната проверка граничните полицаи установили, че един от пътуващите представил за самоличност преотстъпен паспорт. След проведен разговор с него, той предоставил паспорта, от който било видно, че е ливански гражданин.
Вчера около 10 часа в землището на с.Годешиво гранични полицаи са заловили трима граждани – 33-годишен гръцки гражданин и двама украйнци – 3 годишно дете и 25 годишна жена.
След получен сигнал в землището на с.Капитан Андреево от граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград са заловени двама алжирски граждани, на възраст 28 и 35години.
Вчера в 14.30 часа на ГКПП-Калотина, за излизане от страната ни, бил спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 50-годишен българин. В колата пътували още четирима – на възраст от 23 до 45 години български граждани. При извършената проверка гранични полицаи установили, че 23-годишен показал преотстъпена лична карта. Допълнителна проверка установила, че мъжът е турски гражданин. Автомобилът и останалите лица са предадени на районната прокуратура, след извършени процесуално - следствени действия, са пропуснати.
Вчера в 14 часа на ГКПП - Дунав мост за излизане от страната бил спрян лек автомобил “Рено” с германска регистрация, управляван от 39-годишен български гражданин. В колата пътувал и 47-годишен мъж от Пловдив, който представил фалшива лична карта. След извършен обиск у него била открита турска лична карта на 48-годишен мъж.
Малко по-късно в 14.30 часа на ГКПП -Дунав мост за излизане от страната ни бил спрян микробус “Мерцедес”, с български водач. В него пътували петима български граждани. Четирима от тях представили фалшиви лични карти, оказало се, че те притежават турски карти.
Вчера в 11 часа на ГКПП - Аерогара София при излизане от страната с полет за Айндховен, са задържани четирима сирийски граждани. Те представили фалшиви италиански лични карти. Уведомена Софийската градска прокуратура.
Вчера била извършена проверка на влизащия в страната товарен влак, пътуващ по маршрут Гърция – Сърбия, през ГКПП - Калотина, с крайна точка Австрия.  В контейнери с метални тръби били открити девет чужди граждани, без документи за самоличност. По техни данни петима са от Пакистан, трима от Афганистан и един от Иран.
Всички нарушители са задържани с полицейска мярка за 24 часа и настанени в помещение за временно настаняване на задържани лица. По случаите са образувани производства и работата по тях продължава. 

Времето