Служители на ГД „Криминална полиция” разбиха цех за нелегално производство на цигари

Служители на ГД „Криминална полиция” разбиха цех за нелегално производство на цигари

При проведена спецакция във Видин са задържани 7 души - наложена им е 72-часова мярка "задържане под стража"; установена е техника в работен режим

Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Нелегален цех за производство и пакетиране на цигари разбиха служители на отдел „Икономическа полиция” към ГД „Криминална полиция” вчера във Видин.
Проведената специализирана операция „Базата” е под надзора на Видинската районна прокуратура и е съвместно със служители на ОДМВР- Видин и със съдействието на ДАНС.
В хода на акцията в производствено хале в района на видинския жилищен квартал „Строител“ полицаите установили група, която произвежда цигари, а техниката е била в работен режим. Извършени са процесуално-следствени действия, при които в помещенията е открита готова продукция от над 30 000 пакета цигари „Марлборо“ - червено и бяло и „Гранд – Кинг сайз“. Над 90 000 къса цигари са намерени заредени в машините за опаковане, както и около тон тютюн подготвен за производството на цигари.
Установени са и основните членове на групата, трима от които са криминално проявени - М.Д./30г./, Ж.М./48г./ и В.Ц./43г./, както и В.Д./54г./, В.П./54г./, Л.П./44 г./ и 59-годишната Т.А.. След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под стража”, им е наложена 72-часова.
Групата е наблюдавана от около половин година. За този период членове й са внесли, окомплектовали и монтирали в страната машини и са започнали незаконното производство на цигари.
Проведените действия са продължение на планирани проверки и системна работа през последната година относно противодействие на производството и разпространението на акцизни стоки без бандерол в различни региони на страната, уточняват от ГДКП.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 ал.2 и 3 от НК.
Продължава работата по разследването.