Служители на столичното Първо РУП продължават работа по установяването на самоличността на задържания мъж, хвърлил димка пред парламента

Служители на столичното Първо РУП продължават работа по установяването на самоличността на задържания мъж, хвърлил димка пред парламента

Полицията търси съдействие от гражданите за установяването на самоличността на мъжа, задържан днес в района на парламента. Както вече съобщихме, към 11.30 часа непознатият бе заловен от служители на НСО секунди, след като хвърли димка. От него бе иззет сак. Служители на ДОТО извършиха проверка на съдържанието му и не установиха наличие на взривни вещества  На място пристигнаха екипи на СДВР, които съдействаха за обезпечаването на сигурността в района.
Мъжът бе отведен в столичното Първо РУП. При проведените многократни разговори с него се е представил като гражданин на Нова Зеландия. Твърдял, че името му е Джон Смит и отказал да даде друга информация за себе си.
Извършен му е личен обиск, задържан е в рамките на 24 часа, снети са дактилоскопни отпечатъци
Видимата възраст на мъжа е около 40 години, висок е 170 см, с нормално телосложение. Той е с черна, прошарена коса и с челно оплешивяване.Лицето му е овално с набола брада. Облечен е със синя тениска с къс ръкав и бежови къси панталони.
Гражданите, които разполагат с повече информация за непознатия, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Времето