Министър Цветан Цветанов ще открие тристранна среща, посветена на въпросите на международната закрила

Министър Цветан Цветанов ще открие тристранна среща, посветена на въпросите на международната закрила

Ръководителите на агенции, офиси и служби за бежанците, убежището и имиграцията от България, Гърция и Румъния ще вземат участие във форума, който ще се проведе в Гранд хотел „София”, зала „Триадица 1” на 29 ноември /вторник/ от 9.00 часа

Тристранна среща за регионално сътрудничество по въпросите на международната закрила ще се проведе в София. В рамките на форума ръководителите на агенции, офиси и служби за бежанците, убежището и имиграцията от България, Гърция и Румъния ще обсъдят възможностите за успешно развитие на бъдещото регионално сътрудничество и партньорство в областта на международната закрила.
Предвижда се делегатите да поставят подписи под официален документ, който да декларира намеренията на страните за подобряване на съществуващото регионално сътрудничество и установяване на общи сигурни решения за управление на миграцията и убежището.
Ръководителите на делегациите на България, Гърция и Румъния ще подпишат Съвместна декларация за сътрудничество в областта на миграцията и международната закрила.
Откриването е на 29 ноември /вторник/ от 9.00 часа в Гранд хотел „София”, зала „Триадица 1”.

Водещи новини

Времето