Криминалисти на ОДМВР - Габрово и колегите им от РУП –Севлиево разкриха авторите на убийството на млад мъж

Криминалисти на ОДМВР - Габрово и колегите им от РУП –Севлиево разкриха авторите на убийството на млад мъж

Близо два месеца служителите на областната дирекция разследвали изчезването на 22-годишен жител на Севлиево

 

Оперативните действия започнали на 14 октомври, когато в РУП- Севлиево близък на 22-годишния Павел Христов подал молба за издирването му – младият мъж бил в неизвестност от 28 септември. Роднината обяснил, че Христов нямал намерение да пътува, бил без документи, а мобилният му телефон – изключен.
В разследващия екип, провел множество разпити на негови приятели и познати, бил включен и психолог. Скоро била изградена версия и за убийство, а в хода на проведените оперативни действия криминалистите влезли в дирите на двама негови съграждани – П.П. /20 г./ и 17-годишен ученик.
Според признанията им, те планирали извършването на престъплението и на 28 септември примамили жертвата в гориста местност в района на с. Боазът. Там го нападнали с чук, били го до смърт, после залели тялото на мъртвия младеж с бензин с намерението да го запалят. Когато не успели, двамата го зарязали в гората, изхвърлили чука и изчезнали. Същата нощ П.П. разказал за случилото се на баща си. Родителят отишъл веднага на описаното място, преместил трупа в близкото дере и го затрупал с клони и шума.
По първоначални данни тримата се познавали и често се събирали на по чашка. След изпития алкохол Павел започвал да дразни двамата си познати – това бил и мотивът за извършеното тежко криминално престъпление.
Процесуално-следствените действия са протекли под прякото наблюдение на Окръжната прокуратура в Габрово
Двамата извършители са задържани за срок от 72 часа. Предстои искане за налагане на постоянна мярка “задържане по стража”.
.

Времето