Служители на ГД „Криминална полиция”, съвместно с колегите им от областните дирекции в Шумен и Пловдив, провеждат операция „Гастрольорите”

Служители на ГД „Криминална полиция”, съвместно с колегите им от областните дирекции в Шумен и Пловдив, провеждат операция „Гастрольорите”

Шестима са задържани минути след извършен от тях пореден обир
Пресконференция – днес в 13.00 часа в сградата на ОДМВР-Шумен.


Полицейска операция под кодовото наименование „Гастрольорите” се провежда на територията на Шумен под наблюдението на прокуратурата. Тя се реализира от служители на ГД „Криминална полиция”, ОДМВР - Шумен и Пловдив след близо тримесечно разследване на група, извършвала обири, грабежи и кражби в региона.
Тази нощ шестима нейни членове са задържани минути след като проникнали в сграда на местна фирма в Каспичан, разбили входните врати на офисите, атакували две метални каси, от които по данни на собственика са откраднати около 700 грама злато, 600 лева и документи, после опитали да изчезнат с минибус, паркиран в близост.
При огледа на автомобила са открити множество инструменти за разбиване - отверки, щанги, ръкавици. Четирима от задържаните са с богато криминално досие, регистрирани за кражби и грабежи. Повечето от тях се водят на адреси в столицата, но гастролирали в различни райони на страната.
И в момента продължават процесуално-следствените действия.
Подробности за реализираната полицейска операция ще научите на пресконференция днес от 13.00 часа в сградата на ОДМВР-Шумен.

Времето