Боен арсенал и наркотици са иззети при спецоперация на криминалисти от столичната дирекция

Боен арсенал и наркотици са иззети при спецоперация на криминалисти от столичната дирекция

Претърсено е жилище в Банкя. С постановление на Софийска градска прокуратура за 72 часа е задържан В.А., криминално проявен

Разследването на криминалисти от сектор „Наркотици” в СДВР започнало, след като стигнали до информация, че мъж с прякор Баро подготвял наркосделка. При предприетите оперативни действия те установили самоличността му - В.А. /33 г./ и адреса му в гр. Банкя. Справка в регистрите на полицията показала, че той е осъждан и с богато криминално досие за кражби и грабежи. Белезниците щракнали на ръцете му на 30 ноември следобед, когато служителите на реда го засекли на кръстовището на ул. „Опълченска” и бул. „Тодор Александров”, заедно с трима криминално проявени столичани – В.К. /38 г./ от ж.к. „Разсадника”, Т.О. /44 г./ от ж.к. „Люлин” и Д.С. /45 г./ от кв. „Надежда”.
Последвало претърсване в къщата на В.А. В шахта с водомери в двора полицаите открили буркани с по 400 грама тротил и детонатори, шест електрически детонатора, два плика – единия с амонит, а другия – с подобно взривно вещество. Иззет е и плик с 50 грама амфетамин.
В една от стаите проверяващите попаднали на черен автомат със счупен пълнител, три радиостанции – една от които била включена и настроена на полицейски честоти, три СИМ-карти, мобилен телефон, три флашпамети, две електронни устройства с жици. Пак там е открита и електронна везна.
В.А. е задържан за 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура, повдигнати са му обвинения по чл. 354А  и 339 от НК.  Тримата негови познати са разпитани и след предупреждение са освободени. Експерти на СДОТО установяват вида и количеството на откритото взривно вещество, предстоят експертизи и на намерения автомат. Действията по разследването продължават.

Водещи новини

Времето