57-годишна е задържана в приемната за граждани на Министерството на вътрешните работи

57-годишна е задържана в приемната за граждани на Министерството на вътрешните работи

Дамата е извършила множество измами, представяла се за ръководен служител във вътрешното ведомство

Благодарение на професионалната реакция на служителите от приемната за граждани бе задържана 57-годишна столичанка. Тя се представяла с имената Рени Пешова. Днес дамата се появила в приемната, попитала за нещо твърде незначително, после излязла навън, където я чакал млад мъж и служителите дочули репликата: „Всичко е наред, нали ти казах, ще те назначат”. Това ги накарало да реагират светкавично. Те поканили двамата да влязат вътре и скоро разбрали, че „клиентът” е платил сумата от 800 лева срещу обещанието да започне работа във вътрешното министерство.
Единият от служителите си спомнил, че жената е влизала през последните дни на миналата година няколко пъти и отново е задавала странни и неясни въпроси. Станало ясно, че тя се представяла за ръководен кадър в министерството и обяснявала, че чрез връзките си и срещу заплащане може да съдейства за назначаване на кадри. Оказало се, че срещу Рени Пешова има 16 заявителски материала, за аналогични престъпления е осъждана три пъти. Тя е задържана в рамките на 24 часа в столичното Първо РУП.
Гражданите, които са попаднали в измамната й мрежа, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.
 

Времето