Най-усложнена от обилния сняг е обстановката на територията на област Русе

Най-усложнена от обилния сняг е обстановката на територията на област Русе

В област Смолян се въвежда временно ограничение всички автомобили да се движат с вериги

Най-усложнена е обстановката на територията на област Русе.  Затворени за движение на всички моторни превозни средства са пътищата: І-2 Русе-Разград; ІІ-23 Русе – Кубрат; ІІІ-501 Русе-Иваново-Две могили; ІІІ-202 Русе – Цар Калоян.
Постъпили са сигнали за закъсали леки автомобили в областта – на пътя Ветово-Смирненски - 1 кола, Николово-Русе – 6 и Бъзън - Русе – 3 коли. Изпратени са екипи на ГДПБЗН и АПИ за извличане на закъсалите моторни превозни средства.
По пътя Русе – Силистра има обилни снеговалежи и снегонавявания с видимост 5-10 м.
Продължава да е затворен Дунав-мост поради влошена обстановка на територията на Република Румъния. Остава ограничението за пропускане на транзитно преминаващи през страната тежкотоварни автомобили през граничните пунктове с Турция и Гърция.
Движението на всички МПС апрез Прохода на републиката и път I-1 Ботевград-Мездра да се осъществява с вериги.
В област Смолян се въвежда временно ограничение всички автомобили да се движат с вериги, а товарните автомобили - без ремаркета и полуремаркета, а в областите Разград, Смолян и Кърджали товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета
През изминалото денонощие екипите на ГДПБЗН са реагирали на 22 сигнала за закъсали автомобили (10 в обл. Перник; 3 в Благоевград и др.); 17 сигнала за паднали дървета и опасни предмети и 9 сигнали за наводнени обекти.По информация от нощта, проблеми с електрозахранването има в отделни населени места в областите София, Враца, Монтана, Русе и Смолян.