1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

За оказване на съдействие на закъсали автомобили на критични места по пътните артерии са поставени на дежурство екипи с високопроходима техника на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”

Републиканските  пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места и заледени, обработени и опесъчени. Състояние на автомагистралите: ,,Тракия” - пътната настилка е заснежена и се почиства. ,,Хемус” - пътната настилка е заснежена. Временно се ограничава движението на товарни автомобили с цел почистване от Ботевград за София.”Марица” - пътната настилка е заснежена и обработена. ”Люлин”-  пътната настилка е мокра на места заснежена и се почиства.
За оказване на съдействие на закъсали автомобили на критични места по пътните артерии са поставени на дежурство екипи с високопроходима техника на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Област София - в района на бензиностанция „Лукойл” на АМ „Хемус”;- с. Елешница, общ. Елин Пелин;
Област Враца - на изхода на Враца посока Монтана;
Област Пазрджик - пътен възел Церово; р-н Голямо Вършило;
Област Благоевгад - прохода Папаз чаир (Гоце Делчев);
Област Русе - път І-5 на 14-18 км и 20-22 км посока Русе – Бяла.
Отново напомняме гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване през следващите часове.
Водачите на автомобили, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Препоръчваме на гражданите да тръгват на път със зареден мобилен телефон и вода.
Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.