Заместник–министър Веселин Вучков се срещна с Антон Пъкуреца, извънреден и пълномощен посланик на Румъния у нас

Заместник–министър Веселин Вучков се срещна с Антон Пъкуреца, извънреден и пълномощен посланик на Румъния у нас

Присъединяването към Шенген и очакваният междинен доклад по Механизма за сътрудничество и оценка бяха сред дискутираните теми

 

По време на срещата бяха обсъдени въпроси на двустранното сътрудничество, както и общи за двете държави приоритети - присъединяването към Шенген и очакваният междинен доклад по Механизма за сътрудничество и оценка.
Заместник-министърът и посланик Пъкуреца дискутираха планираното второ заседание на правителствата на двете държави, което трябва да се проведе в България през тази година. Изразена бе готовност за набелязване на конкретни мерки и подписване на нови двустранни документи в областта на вътрешните работи по време на заседанието.
Дадена бе висока оценка на съществуващото двустранно сътрудничество във всички сфери и особено в областта на вътрешните работи. Като много добър пример от последните години бе посочена практиката на съвместните патрули в курортните комплекси, които от тази зима вече са факт и в Банско. Резултатите от взаимодействието за опазване на обществения ред имат реална практическа стойност не само за полицейските структури и местните власти в съответните курорти, но и за туристите от двете държави.