Пътните настилки са заснежени, заледени, повечето от тях са обработени и опесъчени

Пътните настилки са заснежени, заледени, повечето от тях са обработени и опесъчени

Информация на ситуационния център в МВР към 17.30 часа

Превалява слаб сняг над голяма част от територията на страната Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са заснежени, заледени, повечето от тях са обработени и опесъчени.
Движението на вход за Румъния през ГКПП – Гюргево е възстановено за всички видове МПС. Възстановено е пропускането на товарни камиони през устроените временни КПП на територията на страната.

Няма промяна в състоянието на проходите.

Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия”: пътна настилка мокра;
АМ „Хемус”: пътна настилка мокра;
АМ „Марица”: пътна настилка мокра;
АМ “Люлин”: пътна настилка мокра.
 
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

Област Пазарджик: -път ІІ-37 в участъка Батак – Доспат – е забранено движението на товарни МПС, а леките да се движат с вериги; път ІІІ-843 Велинград-Сърница-Бърдуче, път ІІІ-842 Белово-Юндола, път ІІІ-376 Ракитово - Цигов Чарк  -м. „Превала” и път ІІ-84 Велинград-Юндола - гара Аврамово - товарните МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
Област Пловдив: - по път III-804 Поповица-Болярци всички МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
Област Русе: -път І-5 Русе-В.Търново /на изхода на гр. Русе/ - гредови мост- 31.03.2012 г.; път ІІІ-501 Русе-Две могили-Бяла в участъка Борово-Бяла и път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Кацелово в участъка Щръклево-Кацелово - не се обслужват през зимния период.
Област Смолян: - път ІІІ-197 Гоце Делчев – Доспат – Тешел и път ІІІ-843 Сърница-Доспат  товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. Проход „Пампорово” - всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Път ІІІ-843 Девин-Михалково - товарните автомобили да се движат с вериги.
През проходите „Рожен” ,,Превала” и „Печинско”- всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните  без ремаркета и полуремаркета.
Област Кюстендил - път І-6 Жиленци до ГКПП Гюешево, товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета; път ІІ-62 в местността „Черна нива”- товарните автомобили да се движат с вериги.