Служители на ГДБОП задържаха кокаин, доставен от Южна Америка

Служители на ГДБОП задържаха кокаин, доставен от Южна Америка

В рамките на спецоперацията са задържани четирима българи

Пресцентърът разполага с видеоматериал

 

Операцията на служителите от отдел „Наркотици“ към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е проведена вчера на територията на София. Тя била насочена към установяването и задържането
на лица, занимавали се с трафик на кокаин от Южна Америка към България.
В резултат на внимателно проведеното разследване, в заведение на бул. „Мадрид”, антимафиотите засекли Г.Н. / 35г./ - криминално проявен, осъждан за кражби и измами, 33-годишната  И.Д. и Б.Й /38г./ - криминално проявен и регистриран  за кражба. Тримата са задържани минути след като Г.Н. предал на другите двама столичани 6 капсули кокаин  с приблизително общо тегло 60гр.  Около 22.00 часа вчера в ж.к. „Люлин” е установен и още един от съучастниците - С.К. /37г./, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, кражби и притежание на взривоопасни вещества и боеприпаси.
В хода на извършените обиски и претърсвания в жилищата на четиримата са намерени и иззети: два пистолета и автомат „Калашников” със заличени идентификационни номера, заглушител за него, множество мобилни телефони с български и чужди СИМ карти, неистински документи за самоличност, банкови документи, електронна везна.
Материалите по случая са докладвани на Специализираната прокуратура и работата по документирането му продължава под ръководството на прокурор.

Времето