Гранични полицаи откриха трима нелегални имигранти

Гранични полицаи откриха трима нелегални имигранти

Турски и двама китайски граждани опитали да влязат в страната, укрити в автомобил и в автобус

Към 13 часа вчера на ГКПП-Капитан Андреево за влизане в страната  пристигнал лек автомобил  марка ,,BMW,, с френска регистрация и управляван от френски гражданин /32г./. С него пътували 37-годишна жена и три деца – две момчета / на 11 и на 8 години/ и момиче на 7 години, с френски паспорти.
При проверката на автомобила граничните полицаи открили между предните и задните седалки скрит човек. Оказало се, че турският гражданин /37г./ е брат на шофьора. За случая са уведомени Районната прокуратура и ГПУ в Свиленград.
Шофьорът и пътниците са отведени в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград.  Децата са настанени в помещение за майки с деца на  Капитан Андреево. Лекият автомобил е предаден с протокол в патрулна база към ГКПП.
Няколко маса по-късно, към 21 часа, на граничния пункт за влизане в страната пристигнал автобус  с турска регистрация, с двама водачи турски граждани /и двамата на 53г./ и  стюардеса  Г.Х./34г./, от София. При проверката граничният полицай открил двама мъже, укрити в предната част на автобуса, в кабината за спане на резервния водач. Те били без документи за самоличност, но при щателната митническа проверка са намерени два паспорта на китайски граждани – единият на 20, вторият – на 31 години. Данните от документите се идентифицират с укритите мъже.     Работата по случая продължава в ГПУ-Свиленград.
Водачите, стюардесата и укритите пътници са задържани за срок до 24 часа.