Участник в международна педофилска група е задържан в Смолян

Участник в международна педофилска група е задържан в Смолян

Иззети са десетки порнографски материали - видеоклипове, снимки и записани онлайн-комуникации с участието на невръстни деца

Участник в международна организирана престъпна група, която създава и разпространява в глобалната мрежа материали с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст от седем до десет години, е задържан в Смолян. Специализираната операция е проведена от антимафиоти в сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” към ГДБОП и колегите им от регионалното звено в областния център.
Педофилите използвали специална криптирана Р2Р комуникационна технология, с помощта  на която обменяли помежду си файловете с детска порнография, а в създаването им участвали и самите те. Целта на тази технология била максимално затрудняване на правоприлагащите органи при проследяване и установяване на участниците в престъпната група.
По предварителна информация от спецполицаите, на иззетите веществени доказателства са открити десетки порнографски материали - видеоклипове, снимки и записани онлайн-комуникации с участието на невръстни деца.
Задържаният Д.С. /23 г./, жител на Смолян, е направил пълни самопризнания. Първоначално той е задържан с полицейска мярка за 24 часа, а по-късно Смолянската районна прокуратура му е повдигнала  обвинение по чл.159 ал.4 вр. ал.2 - създаване, разпространение и държане на порнографски материали, в които са използвани деца и му е наложила 72-часова мярка. Предвиденото наказание в Наказателния кодекс е лишаване от свобода до 6 години.

Водещи новини

Времето