Специализирана операция в нощни заведения в столицата

Специализирана операция в нощни заведения в столицата

Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Специализирана операция в увеселителни заведения е проведена тази нощ в столицата. В хода й са участвали служители на ГДБОП, ГД“Национална полиция“, СДВР, КАТ, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. В комплексните проверки са се включили представители на НАП, Инспекцията по труда, Агенция „Митници“, Агенцията по храните и Министерството на културата.
Проверени са общо 7 обекта – 3 стриптийз бара, 3 нощни клуба и клуб за сексуални услуги. В тях са установени общо 721-ма – персонал и посетители.
Екипите са извършили проверки за издирвани лица или присъствието на непълнолетни в нощните заведения, контролирали са касовите апарати, нарушения, свързани с трудовото законодателство и продажбата на акцизни стоки без бандерол, злоупотреби по Закона за защита на авторското и сродните му права и др.
Задържани са двама – един за хулиганство, един без документ за самоличност. Съставени са 5 протокола за предупреждение по ЗМВР.
В един от проверените стриптийзбарове служители на НАП са изготвили  протокол за установената разлика при засичане на касовия апарат с наличността. На управителката на заведението е връчена призовка от Инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство. В друг стриптийзбар е съставен фиш от Агенция „Митници” за нарушения, свързани с акцизни стоки. В нощния клуб е изготвен протокол във връзка с нарушения на Закона за авторското право и сродните му права.
В хода на операцията е проверен и столичен клуб на ул. „Цар Симеон”, който е регистриран като масажно студио. В него са установени 4 жени и мъж, които предлагали сексуални услуги срещу заплащане. Цените били обявени в интернет сайтове и варирали между 100 и 200 лв. На петимата  са съставени протоколи за предупреждение по ЗМВР.
При проверките в седемте обекта не са установени непълнолетни и издирвани. В обектите не са намерени наркотични вещества и инкриминирани вещи.

Времето