Погасени са пожарите край ямболските села Раздел и Вълча поляна и край село Батулия

Погасени са пожарите край ямболските села Раздел и Вълча поляна и край село Батулия

Пожарната обстановка към 13 часа

Над 100 са сигналите за произшествия получени от началото на деня, като 88 от тях са за нови пожари. Към момента силите и средствата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” участват в овладяването на 35 произшествия.
Пожарът край ямболските села Раздел и Вълча поляна е погасен. Огънят изпепели над 10 000 дка гори и суха растителност. Екипи обхождат целия периметър на пожара, за да не бъде допуснато ново разпалване от незагасено огнище.
Погасен е и пожарът, който вдигна на крак вчера следобед пожарникарите от София - област. Огънят край село Батулия, община Своге е унищожил 300 дка смесена гора, сухи треви и храсти, както и немасивна постройка и две бараки.
Напълно овладяна и почти погасена е и огнената стихия край кюстендилското село Метохия.  Доизгасяват се отделни огнища, а теренът от 500 дка се обхожда от гасачески групи и доброволци от местното население.
Продължават действията по погасяване на пожарите в местностите „Празна торба” и „Бели бор”. На двете места работят пожарникари, горски служители и военнослужещи. Няма опасност за Рилския манастир и населените места в района.
Преди около час беше локализиран пожарът в землището на хасковските села Родопи и Любеново.  Дължината на фронта на огъня надхвърля 5 км, а над 3 300 дка са обхванати от пламъци. В гасаческите действия участват пожарникари, горски служители и военнослужещи. С тежката техника, предоставена от ТЕЦ „Марица-Изток” се прокарват допълнителни просеки.

Водещи новини

Времето