В Ловеч е разкрита минилаборатория за синтетични наркотици

В Ловеч е разкрита минилаборатория за синтетични наркотици

Задържани са четирима тъкмо преди да пристъпят към процеса на производство на дрогата; организатор на групата е 18-годишна

 

Служители на ГДБОП – СБОП – Ловеч разбиха организираната престъпната група за производство на синтетични наркотици. Разкрита е лабораторията им в Ловеч. Задържани са  двама мъже и две жени от областния град.
Антимафиотите пристъпили към действие снощи. Претърсено е таванското помещение на апартамент в града. Там, в процес на производство на синтетични наркотици са задържани 18 –годишната Р. Д. – организатор на групата, както и участниците М. М. /58 г./, В. Н. /19г./ и  18-годишната Р. А.
При последвалото претърсване са иззети колби и други стъклени лабораторни съдовe, различни прекурсори /ампули ефедрин, йод на кристали, безцветни течности  и др./, електронна везна, както и 2 самоделно приготвени цигари с марихуана. Открити са  и 2 пакета с бяло прахообразно вещество, реагирало на метамфетамин.
М.М., криминално проявен за притежание на наркотици и шофиране в нетрезво състояние и останалите трима са задържани за 24 часа. За тях се знае, че пласирали произведената синтетика в града.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.1 от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура в Ловеч. Работата по разследването продължава.

Времето