Заместник-министър Веселин Вучков се срещна със заместник-ръководителя на Посолството на Турция

Заместник-министър Веселин Вучков се срещна със заместник-ръководителя на Посолството на Турция

Основна тема на разговора с Мустафа Юрдакул бе предстоящата Пета министерска конференция на държавите, участващи в Будапещенския процес

Форумът се организира от Турция в качеството й на председател на Будапещенския процес в чест на двадесетата годишнина от основаването му. Темата е „Миграционни партньорства в региона по Пътя на коприната“. Непосредствено преди конференцията, на 18 април ще се състои и среща на турския министър на вътрешните работи с колегите му от Европейския съюз. Ще бъдат обсъдени въпроси от взаимен интерес във връзка с управлението на миграцията и като цяло - сътрудничеството между ЕС и Турция.
Веселин Вучков подчерта, че България участва активно в Будапещенския процес и отдава голямо значение на междуправителствения форум, тъй като въпросите на миграцията са приоритетни за нас. Заместник-министърът изрази убеденост, че предстоящата Пета министерска конференция ще има добавена стойност като израз на политическа воля и ангажираност за сътрудничество по миграционни въпроси с държавите от региона по Пътя на коприната.
Веселин Вучков и Мустафа Юрдакул обсъдиха и други актуални въпроси от двустранното сътрудничество.

Водещи новини

Времето