Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с набиране на жени с цел сексуална експлоатация

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с набиране на жени с цел сексуална експлоатация

Операцията, проведена на територията на столицата, е под ръководството на Специализираната прокуратура

Антимафиоти от ГДБОП – ОБОП – София – град неутрализираха осем-членна престъпна група, занимавала се с набиране и транспортиране на жени с цел сексуална експлоатация. Спецоперацията е проведена на територията на столицата под ръководството на Специализираната прокуратура. Извършени са проверки в шест клуба. В момент на извършване на сексуални услуги са установени 27 проституиращи жени.
В хода на операцията са задържани двете лидерки на престъпната група:  Т. К. /35г./ и К.Б./33г./ . Установени са и съучастниците им - Ц.Н. /34г./, криминално проявен за кражба, И.Д. /26г./ и четири жени – Н.З./35г./, С.П. /35г./, регистрирана за кражба, И.П. /40г./и В. Х. /28г./.
При последвало претърсване на адреси, обитавани от задържаните, спецполицаите открили записки и отчети, компютърни конфигурации, фотоапарати, съдържащи снимки на момичетата.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 159а от НК. Осемте участници в престъпната група са привлечени като обвиняеми и са задържани за 72 часа. 
Действията по разследването продължава.

Времето