20 младежи получиха сертификати за завършено обучение по превенция на престъпността и домашното насилие

20 младежи получиха сертификати за завършено обучение по превенция на престъпността и домашното насилие

Проектът “Младежи и институции заедно срещу рисковете на нашето време” е на ОДМВР – Кюстендил в партньорство с общините Кюстендил и Дупница

Отличията бяха връчени на тържествена церемония от директора на ОДМВР комисар Георги Джоглев. На събитието присъстваха кметовете на Кюстендил и Дупница Петър Паунов  и Методи Чимев, както и представители на полицията.
“Започнахме в края на октомври миналата година, когато кметовете на двете общини, представители на държавните и неправителствени структури ни подкрепиха да работим за превенция на престъпността и насилието. Вече имаме 30 младежи и девойки от Кюстендил и Дупница, които преминаха обучението успешно. Убедени сме, че те вече имат умения да бъдат наши партньори в ефективната превенция на младежките рискове, те вече могат да прилагат метода „връстници обучават връстници“ за превенция на престъпността и домашното насилие“, заяви директорът на ОДМВР-Кюстендил. Той благодари на кметовете на двете общини, на младежите и обучителните. „Поздравявам всички участници за успеха и се надявам заедно да допринесем да са по-малко децата - жертви на престъпления на домашно насилие, а и по-малко деца да са извършители на противообществени прояви”, допълни още комисар Джоглев.
”Радвам се, защото разбрах, че ви е било интересно, и че в определени сфери знаете повече от  нас“ се обърна кметът на Кюстендил към отличилите се младежи. “Няма как да не сме съпричастни към тази кауза“, добави кметът на Дупница.