Голямо количество цигари без бандерол и насипен тютюн откриха служители на ОДМВР-Хасково и Враца

Голямо количество цигари без бандерол и насипен тютюн откриха служители на ОДМВР-Хасково и Враца

Над 200 000 къса контрабандни цигари и 160 кг тютюн са иззети в рамките на проведените операции

При специализирана полицейска операция за противодействие на търговията, транспортирането и съхранение на акцизни стоки без български бандерол служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”  спрели за проверка в землището на с. Габаре товарен автомобил „Ивеко“ , шофиран от С.М./39г./ от с.Бъркач. При претърсването в автомобила униформените попаднали на голямо количество контрабандни цигари – иззети са 170 000 къса папироси. По случая е образувано бързо производство  за престъпление по чл. 234 от НК. Мъжът   е задържан за срок от 24 часа. В момент на продажба на 20 кутии цигари без бандерол във Враца е задържан К.М./37 г./. Последвало претърсване и на гаражна клетка, собственост на „търговеца“, в която са открити складирани 21 400 къса контрабандни цигари от различни марки. По случая е образувано дознание.
Тази сутрин в Димитровград автопатрул е извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген Шаран” с пловдивска регистрация. Колата шофирал 26-годишен пловдивчанин, с него пътувала и сестра му - на 27 години. В товарния отсек на колата униформените открили 13 чувала с насипен нарязан тютюн с тегло 160 кг. Родствениците обяснили, че са закупили тютюна от «Захарна махала» в Пловдив, където търговци го предлагали на открито и възнамерявали да го продадат на Неделния пазар в Димитровград. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 от НК.
По същото време служители на «Икономическа полиция» в ОДМВР-Хасково предприели  проверки в кв. „Република” и от двама местни жители на възраст 31г. и 64 г. иззели  общо  2300 къса безакцизни цигари . Контрабандната стока била разпределена в картотени кутии и полиетиленови пликове. Двамата мъже неразполагали с документи за произход на цигарите, нито и за платен акциз. Съставени са им актове по ЗАДС.

Водещи новини

Времето