Двама братя са задържани за извършен от тях въоръжен грабеж на хранителен магазин

Двама братя са задържани за извършен от тях въоръжен грабеж на хранителен магазин

Оперативните действия са проведени от криминалисти на СДВР и колегите им от Трето и Девето РУП

Разследването на служителите на сектор „Грабежи” в СДВР и техните колеги от Трето и Девето РУП започнало, след като на 11 юли м.г. бе извършен въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки – двама маскирани и въоръжени нахлуват в търговския обект, нападат и привеждат в безпомощно състояние управителя, от касата вземат  6 500 лева и различни ваучери и изчезват.
В хода на предприетите оперативни действия разследващите влезли в дирите на двама братя – чужденци. Установено е, че те живеели на територията на столицата без адресна регистрация. След като установили местонахождението им, криминалистите пристъпили към задържането на чужденците. Операцията била реализирана на 24 юни, когато на територията на ж.к. „Люлин” са заловени А.Т. /26г./ и Б.Т. /28г./. Справка показва, че двамата братя  били обявени за издирване във връзка с влезли в сила присъди за грабежи.
В хода на операцията полицейските служители  претърсили адреса, на който двамата братя пребивавали. Намерени и иззети са множество мобилни апарати, пластики, сим карти и други веществени доказателства. В тайник на междустълбищната площадка полицаите открили и два пистолета.
След доклад на събраните до момента материали в Софийсктаа районна прокуратура, двамата братя са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 199 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.
Работа по установяване и документиране на други подобни престъпления, извършени от братята на територията на столицата, продължава.

 

 

Времето