Гранични полицаи спасиха летовник от удавяне

Гранични полицаи спасиха летовник от удавяне

Пристигналите за участие в учението „Черноморски ястреб – 2013 г.” служители на граничен полицейски кораб се хвърлили да го спасяват направо с униформите

Вчера към 17:30 часа дежурните служители от граничен полицейски кораб от базата в Бургас  механикът Теодоси Желязков и Даниел Димитров, помощник капитан изпълнявали служебни задачи в района на созополския порт. Граничните полицаи от екипажа на кораба пристигнали в курорта, за да участват с колегите си от още четири страни в международното учение „Черноморски ястреб – 2013 г.”. Докато обхождали  района  източно от  входа на бившата военно-морска база в Созопол, те чули викове за помощ. Пред вълнолома, недалече от загражденията от тетраподи, те видели давещ се човек. Двамата полицаи скочили във водата направо с гранично-полицейските униформи, спасили удавника и го изтеглили на брега. Оказало се, че 35-годишният британец е избрал неудачно място, за да поплува след като се отделил от групата негови сънародници, които останали на вълнолома. След като го извадили от морето, полицаите му оказали първа помощ и съдействали за отвеждането му в Спешна помощ в Созопол. Общото му състояние е добро.
Медицинска помощ е била оказана на полицай Желязков, който при гмуркането е получил наранявания по ръцете от подводни железа.