Голямо количество контрабандни цигари са иззети при операция в пловдивсокото с. Радиново

Голямо количество контрабандни цигари са иззети при операция в пловдивсокото с. Радиново

Служители на «Противодействие на икономическата престъпност» и «Специализирани полицейски сили» при ОДМВР- Пловдив открили 1 320 000 къса; задържани са петима мъже

Пресцентърът предоставя видеоматериал!  

Голямо количество контрабандни цигари бе открито при специализирана полицейска операция на служители от секторите «Противодействие на икономическата престъпност» и «Специализирани полицейски сили» при ОДМВР, проведена тази нощ  в село Радиново край Пловдив.
По време на проверката в цех за за хляб и хлебни изделия при разтоварване на ТИР «ДАФ» с турска регистрация и управляван от турския гражданин М.Д. /41 г./ са открити 1 320 000 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки. Част от тях вече били натоварени в камион  «Мерцедес».  В  ареста за 24 часа освен водачът на ТИР-а са задържани и С.Ш./35 г./ и Р.Д./24 г./ от село Радиново.  Като съпричастни към случая са задържани и пловдивчаните  Н.Ю./ 29 г./  и Е.А./ 30 г./. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите по него са докладвани на Районна прокуратура-Пловдив.