Схема за разпространение на контрабандни цигари е пресечена при операция в пловдивското с. Калояново

Схема за разпространение на контрабандни цигари е пресечена при операция в пловдивското с. Калояново

Съвместните действия на служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ и ГД „Национална полиция“ са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив; на деветимата задържани са наложени 72-часови мерки за задържане

Служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ и ГД „Национална полиция“ проведоха вчера операция в пловдивското с. Калояново. Полицейските действия срещу незаконното разпространение на цигари без бандерол са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив.
В хода на операцията са задържани девет души, за които е установено, че се занимават с нелегално производство на насипни цигари. При последвалите претърсвания в домовете на арестуваните са открити и конфискувани големи количества саморъчно направени цигари.
За престъпление по чл. 234 от НК – държане на акцизни стоки без бандерол – обвинения са повдигнати на А.К. /38 г./, Д.А. /57 г./, 53-годишната Н.С., М.Д. /43 г./, С.Т. /45 г./, М.Р. /29 г./, Р.Р. /38 г./, А.С. /31 г./ и А.Д. /58 г./. На 45-годишния С.Т., който е полицейски служител, са повдигнати и обвинения по чл. 270 от НК - за възпрепятстване на органите на властта да изпълняват служебните си задължения, и по чл. 284 от НК – за предоставяне на информация, представляваща служебна тайна.
С прокурорско постановление на деветимата са наложени 72-часови мерки за задържане.
Работата по случая продължава.

Водещи новини

Времето