В Ямбол бе разкрита лаборатория за производство на амфетамин

В Ямбол бе разкрита лаборатория за производство на амфетамин

Двама мъже са задържани за 72 часа

Служители на Районно полицейско управление Ямбол разкриха нелегална нарколаборатория за производство на синтетични наркотици. Акцията за  противодействие на наркоразпространението в областта  е предприета  след  двумесечна предварителна работа и наблюдение. Процесуално-следствените действия са осъществени под наблюдението на прокуратурата.
В хода на полицейските действия,  в къща в местноста Манаф Чаир в землището на  Ямбол служителите открили и иззели  многобройни лабораторни прибори, прекурсори и помощни средства за производство на наркотици и опаковки за готова продукция. Намерени са и готови  субстанции, синтезирани при химичен процес. Открити и иззети са и 12 грама  „пико“, две опаковки  марихуана, въздушна пушка и газов пистолет без документи за собственост. Задържани са двама мъже, съпричастни към производствения процес - Д.В./30 г./ и М.С. /28 г./ от областния град, криминално проявени. Повдигнати ска им обвинения по чл. 354 А, наложена им е мярка „задържане под стража“ за  72 часа, съобщиха от Окръжна прокуратура.
Окръжният  прокурор Георги Ханджиев и директорът на ОДМВР  комисар Генчо Иванов посочиха, че проведената акция е резултат на доброто взаимодействие и отлична координация  между Окръжната прокуратура и ОДМВР при разследването на този вид престъпления. Ефективното противодействие на наркопроизводството и наркоразпространението е един от основните приоритети в работата на двете институции. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под ръководството на прокуратурата.

Времето