Министър Цветлин Йовчев: „Ще направя всичко по силите си, за да бъдат изпълнени поетите ангажименти към служителите на МВР”

Министър Цветлин Йовчев: „Ще направя всичко по силите си, за да бъдат изпълнени поетите ангажименти към служителите на МВР”

Конституционно право на държавния глава е да налага вето на приети от Народното събрание закони, каза на пресконференция министър Цветлин Йовчев. Той обясни, че бюджетът по същество представлява счетоводен баланс между приходите и разходите на държавата и налагането на частично вето означава нарушаването му. Според вътрешния министър връщането за преразглеждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет ще рефлектира негативно върху малкия и среден бизнес.
„Министерството на вътрешните работи също ще изпита трудности, защото служителите му не са получавали ваучерите си за храна”, допълни министър Йовчев. Той припомни, че служебният министър на вътрешните работи също е поискал актуализация на бюджета на вътрешното ведомство. „Трябва да харчим средствата, с които разполагаме с по-бавни темпове, за да бъде компенсирана финансовата „дупка”, която заварих”, каза министър Цветлин Йовчев. Той увери, че ще направи всичко по силите си, за да бъдат изпълнени поетите ангажименти към служителите на МВР, защото те са едни от най-ниско платените държавни служители.

Времето