Задържани са извършителите на серия кражби в района на Приморско

Задържани са извършителите на серия кражби в района на Приморско

Те прониквали в квартирите на летовниците през незатворени балконски врати и прозорци; задържани са със съвместните усилия на криминалисти от местното районно управление и от областната дирекция в Бургас

За около десетина дни, от края на юли до 6 август в полицията са регистрирани поредица кражби на вещи от летовници в Приморско, ММЦ - Приморско и Китен. Полицаи от районното управление  и от ОДМВР-Бургас установили и задържани извършителите  - Г.Г. /25г./ и 28-годишната Г.В., и двамата от Бургас. По-късно към тях се присъединил още един бургазлия – 29-годишният П.Г.
Изяснено е, че  тримата са извършили общо 13 кражби на вещи и пари от почиващи, настанени в близките курорти. Набезите те предприемали по един и същи начин като прониквали в квартирите на летовниците през незатворени балконски врати или прозорци. Бургазлиите направили пълни самопризнания, част от откраднатите вещите са намерени и иззети. Междувременно станало ясно, че 28-годишната Г.В. е търсена, за да изтърпи  присъда  от три години и един месец лишаване от свобода за извършени кражби. След задържането й, тя е приведена в Сливенския затвор.
Служители на РУП-Приморско продължават работата за документиране на цялостната им престъпна дейност и изземването на останалите отнети вещи.

Водещи новини

Времето