Неутрализиран е канал за разпространение на наркотици

Неутрализиран е канал за разпространение на наркотици

Акцията е проведена на територията на Пловдив и София, иззети са около 3.5 кг хероин 
Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Канал за трафик и разпространение на хероин от Турция за България е разбит вчера при реализирана специализирана операция на територията на Пловдив и София. В акцията, проведена  под ръководството на Пловдивската окръжна прокуратура, са участвали служители на ОДМВР - Пловдив.
Около 14.30 часа в областния град, в момент на сделка с хероин, били задържани пловдивчаните С.Д. /37 г./  и Д.С. /24 г./, както и  55-годишен турски гражданин с 45-годишната му съпруга М.Й. - българска гражданка. При извършените лични обиски и претърсвания криминалистите иззели 489.09 грама хероин. При последвалите оперативно-издирвателни действия и претърсвания в жилището на турския гражданин и съпругата му в София били открити още 2938.25 грама хероин.
По случая е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани на Окръжна прокуратура - Пловдив. След първоначалното 24-часово задържане на четиримата и с прокурорско постановление, С.Д. и съпрузите са приведени в следствения арест за 72 часа.  Работа по случая продължава.

Времето