Голямо количество подправени евро банкноти са заловени на ГКПП „Дунав мост 2”

Голямо количество подправени евро банкноти са заловени на ГКПП „Дунав мост 2”

При съвместната операция, проведена отслужители на ГД „Гранична полиция“, ДАНС и Агенция „Митници” е пресечен трафик на над 52 000 неистински евро

Съвместна операция е предприета на 20 юни от служители на ГД ”Гранична полиция”,  „Митница” – Видин, ДАНС, със съдействието на ОДМВР – Видин и под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин. В хода на действията е разкрит и пресечен опит за трафик на голямо количество подправени парични знаци – 263 банкноти с номинал от по 200 евро (общо 52 600 евро). Фалшивите банкноти  били укрити под седалката на лек автомобил с полска регистрация, пристигнал за излизане от България на ГКПП ”Видин – Дунав мост”. Част от парите са намерени и под стелките в маратонките на водача и в личния багаж на човек, пътувал с него. От автомобила са иззети още техническо устройство за заглушаване на сигнал на мобилни телефони, радиостанция, GPS навигации, мобилни телефони и СИМ карти на чужди мобилни оператори.
По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са двама полски граждани, на които Окръжен съд – Видин е наложил постоянна мярка „задържане под стража”.

Водещи новини

Времето