Министър Йовчев: Създадена е много добра организация по спасителните дейности и транспортирането на пътниците от дерайлиралия влак

Министър Йовчев: Създадена е много добра организация по спасителните дейности и транспортирането на пътниците от дерайлиралия влак

Осъществена е много добра комуникация с областната управа и с местната власт, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров

Създадена е много добра организация по спасителните дейности и транспортирането на пътниците от дерайлиралия влак. Това заяви от мястото на инцидента край ж.п. гара Калояновец министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Осигурен е обходен маршрут, така че да не се пречи на нормалното функциониране на транспортната инфраструктура. Министър Йовчев също отбеляза много добрата координация с областаната управа и местната власт.  
Създадена е необходимата организация по извозването на ранените от железопътния инцидент в болницата в Стара Загора, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който също е на мястото на произшествието. Той съобщи, че информацията за инцидента с бързия влак  София-Варна е постъпила около 15.16 часа. Осъществена е координация с Министерството на транспорта, с Министерството на здравеопазването, уведомен е и премиерът. Главният секретар отбеляза, че във връзка с инцидента е осъществена много добра комуникация с областната управа и с местната власт. Този път службите действаха при много добра координация и взаимодействие, заключи той.
Според постъпилата информацията, загинал е един служител на Министерството на транспорта. Шестима души са настанени в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. На други пътници е оказана помощ на място. Около 150-160 пътници са били изведени в района на гара Калояновец. Осигурени са пет автобуса за тяхното извозване.
Главният секретар на МВР съобщи още, че е уведомил главния прокурор с оглед определени детайли по разследването. Той уточни, че разследването на инцидента вече е поето от следователи към Национална следствена служба. 
На мястото на инцидента пристигнаха също директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция“ Тодор Гребенаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, които се включиха в координиране на съвместните действия.