Директорът на ГД „Криминална полиция“ откри обновения полицейски участък в Минерални бани

Директорът на ГД „Криминална полиция“ откри обновения полицейски участък в Минерални бани

На официална церемония днес бе открит обновеният полицейски участък в село Минерални бани. Досега служителите в изнесената структура на РУП – Хасково  ползваха 3 стаи в кметството. От днес те ще разполагат със 6 помещения в друга административна сграда, както и предоставените 4 паркоместа. 
Средствата за ремонтирането и оборудването на обекта са осигурени от Община Минерални бани.  Общината успя да приключи ремонта за около 4 месеца и предостави безвъзмездно  етаж от постройка с площ 193 кв.м  на Областната дирекция на МВР-Хасково със срок на безвъзмездно ползване за 10 години, каза кметът на общината Мюмюн Искендер.
Полицейския участък обслужва 12 кметства с 14 села. Населението, за което отговарят единайсетте служители на реда е около 7000 жители.  
На церемонията днес присъстваха директорът на ГД ”Криминална полиция” Константин Титянов, ръководни служители от ОДМВР и общински съветници. „Благодаря за разбирането и отношението към полицейския труд. Тези прекрасни условия ще допринесат за ефективността на работата, а оттам и за средата за сигурност на жителите”, заяви директорът на ГД”КП” Константин Титянов.
Освещаване на обекта и благослов за здраве на полицейските служите и огнеборците произнесе свещеник Серафим.
При прерязването на лентата, директорът на областната дирекция  Ангел Цанков благодари за новата придобивка и подчерта, че   усилията и подкрепата на общината са допринесли за модернизацията на участъка, което ще повиши ефективността в обслужването на  гражданите и грижата за тяхната безопасност. Цанков допълни, че реновирането на участъка е в резултат на доброто партньорство между полиция и местна власт.